klinik psikolog gulcin yilmaz
  • Unvan: Klinik Psikolog
  • Eğitim: Boğaziçi Üniversitesi (Lisans), Leiden Üniversitesi/Hollanda (Yüksek Lisans)
  • Uzmanlık Alanı: Bireysel (Yetişkin)
  • Terapi Eğitimi Yaklaşımı: Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikodinamik Terapi, Masterson Yaklaşımlı Psikanalitik Psikoterapi
  • Çalışma Günleri: Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma & Cumartesi
  • Bulunduğu Şube: Bağdat Caddesi (Göztepe), Nişantaşı
  • Çalışma Alanlarından Bazıları: Yakın ilişki sorunları (akranlar, aile ve romantik ilişkiler), iletişim çatışmaları, özdeğer problemi, özgüven eksikliği, yetersizlik ve değersizlik hisleri, suçluluk ve utanç duyguları, stresli yaşam olayları (mezuniyet, ayrılık, evlilik, boşanma, göç vb), duyguları ifade etmede zorluk, karar vermede zorluk, kimlik sorgulamaları ya da ait hissetmeme, cinsel kimlik ve yönelimle ilgili sorunlar, kaygı, öfke sorunu, bireyselleşme-ayrışma, yetişkinliğe geçiş, travmatik yaşantılar, psikolojik şiddet, flört şiddeti, cinsel taciz/saldırı

Profesyonel Geçmişi

Klinik Psikolog Gülçin Yılmaz, 2012’de Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nü bitirmiş; ardından Hollanda’da Leiden University’de Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programımı tamamlamıştır. Uzmanlık tez çalışmasını NESDA (Netherlands Study of Depression and Anxiety) kapsamında diyabetin depresyon seyrindeki etkisini çalışmıştır.

Lisans eğitimi sırasında University of Kent School of Psychology’de ideal beden ölçülerinin çocukların beden imajı algısına ve arkadaş seçimlerine etkisi üzerine yapılan araştırmada asistan olarak staj yapmıştır. Buna ek olarak Yeniden Eğitim ve Sağlık Derneği’nin, riskli durumlardaki ergenlere psikolojik destek sağlanan “Genç Ruh” ve ergenlerin madde kullanımını önlemek amacıyla geliştirilen “Kulaktan Kulağa” sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır. Lisans eğitimi sonrasında çocuk işçiliğini önlemeyi amaçlayan “İşimiz Okumak Projesi”nde psikolojik danışman olarak çalışmıştır.

Uzmanlık eğitimi sırasında Hollanda’daki göçmenlere psikiyatrik ve psikolojik destek sunan klinik i-psy (Interculturele Psychiatrie/Intercultural Psychiatry) Amsterdam’da klinik stajını tamamlamıştır. Klinik stajı sırasında farklı ülkelerden danışanlar ile özellikle göç, kimlik sorunları ve travma gibi konularda hem İngilizce hem Türkçe çalışma fırsatı bulmuştur. Yüksek lisans eğitimi sırasında Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi ve süpervizyonu almıştır. Masterson Enstitüsü Türkiye tarafından onaylı Masterson Yaklaşımı Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapisi’nin 7 ay süren teorik eğitimini ve 1 yıl süren süpervizyonunu tamamlamıştır.

Uzmanlığı sonrasında, 2014 yılından itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü Öğrenci Destek Birimi (BÜSÖD)‘de klinik psikolog olarak çalışmış ve yine aynı süreçte Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (BÜREM)’de öğrencilere psikoterapi hizmeti vermiştir. Gazetelerde psikoeğitimsel yazıları yayınlanmış ve kurumlarda stres yönetimi, mükemmeliyetçilik ve değişime uyum konularında eğitim vermiştir. Ekim 2014’de Türk Psikologlar Derneği’nin SomaDA Psikososyal Destek Merkezi’nde, Soma’da meydana gelen maden patlamasından etkilenenlere psikoterapi hizmeti vermiş ve travma sonrası destek çalışmalarında gönüllü olarak yer almıştır. 2015 yılından beri Koç Üniversitesi Rehberlik Servisi’nde klinik psikolog olarak üniversite öğrencilerine bireysel psikolojik danışmanlık desteği sağlamakta ve öğrencilerin ruh sağlığı ile ilgili önleyici çalışmalar yapmaktadır.

Gülçin Yılmaz, Korto Psikoloji Bağdat Caddesi (Göztepe) ve Nişantaşı şubelerinde yetişkinlerle çalışmaktadır. Bütünsel bir yaklaşımla çalışmayı tercih eden Gülçin Yılmaz’ın, çalışma alanları içinde özellikle yakın ilişki sorunları (akranlar, aile ve romantik ilişkiler), özdeğer sorunları, yetersizlik ve değersizlik hisleri, özgüven problemi, stresli yaşam olayları (mezuniyet, ayrılık, evlilik, boşanma, göç vb), duyguları ifade etmede zorluk, karar vermede zorluk, kaygı, öfke sorunu, bireyselleşme-ayrışma, yetişkinliğe geçiş, travmatik yaşantılar, suçluluk ve utanç duyguları, kimlik sorgulamaları ya da ait hissetmeme, cinsel kimlik ve yönelimle ilgili sorunlar, iletişim çatışmaları, psikolojik şiddet, flört şiddeti, cinsel taciz/saldırı gibi konular yer almaktadır.