- Unvan: Spor Psikoloğu
- Eğitim: Koç Üniversitesi (Psikoloji – Lisans), University of North Carolina (Spor ve Egzersiz Psikolojisi – Yüksek Lisans), Michigan State University (Spor ve Egzersiz Psikolojisi – Doktora)
- Uzmanlık Alanı: Spor Psikolojisi ve Sporcu Danışmanlığı
- Bulunduğu Şube: Erenköy & Online
- Çalışma Alanlarından Bazıları: Sporcu psikolojik danışmanlığı, Stresle başa çıkma, Performans kaygısı, Motivasyon ve konsantrasyon sorunları, Öfke problemleri, Sakatlıkla mücadele etme, Tükenmişlik, Özgüven eksikliği, Beden algısına yönelik problemler, Takım arkadaşları ile ilişkiler, antrenör-sporcu, ve aile-sporcu ilişkileri, Psikolojik dayanıklılık
Psikolog Dr. Duygu Gürleyik, 2006 yılında Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini 2012 yılında North Carolina Üniversitesi’nde Spor ve Egzersiz Psikolojisi alanında ve Doktora derecesini 2016 yılında Michigan State Üniversitesi’nde Spor ve Egzersiz Psikolojisi alanında tamamlamıştır.
2012-2016 yılları arasında Michigan State Üniversitesi’nde öğretim asistanlığı yapmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra, MEF Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nde Spor Psikolojisi alanında dersler vermiştir. 2018 yılında, halen çalışmakta olduğu Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümü kadrosuna katılmıştır. Egzersiz psikolojisi ve motivasyon teorilerini ilişkilendirerek, günlük fiziksel aktivite seviyesini arttırma metotları geliştirmektedir. Ayrıca, egzersizin psikolojik ve fizyolojik hastalıklar üzerindeki etkilerini araştırmaktadır. Psikolog Dr. Duygu Gürleyik akademik çalışmalarına ek olarak 2019 yılından itibaren Fenerbahçe Futbol Klübü’nde spor psikologu olarak çalışmaktadır.
Dr. Duygu Gürleyik Türk Psikologlar Derneği, Uygulamalı Spor Psikolojisi Derneği (AASP) ve Kuzey Amerika Spor ve Fiziksel Aktivite Psikolojisi Derneği (NASPSPA) üyesidir.
Psikolog Dr. Duygu Gürleyik Korto Psikoloji Erenköy şubesinde yetişkin, genç ve çocuk sporculara yönelik danışmanlık vermektedir. Bireysel sporcular ve takım sporcularının performans seviyelerini ve psikolojik iyilik hallerini etkileyen duygu, düşünce ve davranışları üzerinde çalışarak en yüksek performansa ulaşmalarına yardımcı olacak psikolojik beceriler kazanmaları için destek sağlamaktadır.