• Unvan: Uzman Psikolog
  • Eğitim: University of Michigan, Ann Arbor (Lisans), King’s College London (Yüksek Lisans)
  • Uzmanlık Alanı:Çocuk, Ergen, Genç Yetişkin
  • Terapi Eğitimi Yaklaşımı: Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
  • Çalışma Günleri: Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi
  • Bulunduğu Şube: Ataşehir, Nişantaşı, Online
  • Çocuklar ile Çalışma Alanlarından Bazıları: Kaygı ve Korkular, Fobiler, Takıntılar, Bağlanma Problemleri, Davranış Problemleri, Öfke Kontrolü, Duygu Düzenleme, Kardeş Kıskançlığı, Uyum Problemleri, Kontrol Problemleri (yemek, tuvalet vb.), Depresyon, Sosyal Problemler, Çatışma Çözme Becerileri, Sosyal Beceri, Seçici Konuşmazlık, Dürtü Kontrolü, Dikkat Problemleri
  • Ergenler ve Genç Yetişkinlerle Çalışma Alanlarından Bazıları: Ergenlik Problemleri, Depresyon, Kaygı Bozuklukları (Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Sosyal Kaygı Bozukluğu vb.), Sınav Kaygısı, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Öfke Kontrolü, Duygu Düzenleme, Dikkat Problemleri, İlişkisel Problemler (Aile içi ilişkiler, romantik ilişkiler, akran ilişkileri, sınırlar vb.), Beden Algısı Bozukluğu, Yeme Bozuklukları

Profesyonel Geçmişi

Uzman Psikolog Çağla Fırat, lise eğitimini Özel Alman Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Michigan Üniversitesi (University of Michigan, Ann Arbor) Psikoloji bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince Michigan Üniversitesi araştırma laboratuvarlarında asistanlık yapmıştır ve American Psychological Assosication (APA) ve Midwestern Psychological Assosication (MPA) konferanslarında araştırma posterlerini sunmuştur.

Lisans eğitimi sonrası, King’s College Londra’da Ruh Sağlığı Çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamlamış ve onur derecesi ile mezun olmuştur. Klinik stajı sürecinde çocuk ve ergenlerde yeme bozuklukları alanında Londra’daki çeşitli yeme bozukluğu merkezlerinde çalışmış ve veri toplamıştır. Uzmanlığını “Yeme bozukluğu olan ve olmayan ergenlerin sosyal destek sistemleri arasındaki farklılıklar ve bu farklılıkları açıklayan bilişsel çarpıtmalar” konulu tezini yazarak tamamlamıştır. Yüksek lisans mezuniyetinin ardından stajyer psikolog olarak 1 senelik gönüllü stajını tamamlamış olduğu Güzel Günler Klinik’te Dr. Yankı Yazgan’la birlikte 2020-2024 yılları arasında Uzman Psikolog olarak çalışmıştır.

Dr. Başak Demiriz tarafından verilen Çocuk ve Ergenler ile Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamış ve Dr. Başak Demiriz ile süpervizyon sürecine devam etmiştir. Sonrasında, Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) tarafından düzenlenen ve Dr. Susan M. Knell tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Uzm. Psk. Dan. Filiz Çetin’den Family Enhancement and Play Therapy Center onaylı, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Terapi eğitimini tamamlamış ve süpervizyon sürecine devam etmektedir. Mindfulness Enstitüsü’nün düzenlediği Prof. Dr. Zümra Atalay tarafından verilen Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı’nı (MBSR) tamamlamıştır. Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur tarafından verilen Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri Birliği (European Association for Behaviour and Cognitive Therapies – EABCT) onaylı Kognitif ve Davranış Terapileri (KDT) eğitimi almakta ve süpervizyon sürecine devam etmektedir. Kognitif ve Davranışçı Terapiler Derneği’nin düzenlediği Dr. Ceu Salvador tarafından verilen ve yine Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri Birliği (EABCT) onaylı Çocuk ve Ergenlerde Kognitif Davranışçı Terapi eğitimi sürmektedir. Dr. Hülya Bingöl tarafından verilen Attentioner Dikkat Geliştirme eğitimine katılmış ve uygulayıcı olmaya hak kazanmıştır. Türk Psikologlar Derneği’nin verdiği Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WISC-IV) eğitimini tamamlamış ve uygulayıcı sertifikasını almıştır.

Uzman Psikolog Çağla Fırat, çocuklarla çalışmalarında ağırlıklı olarak Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi yaklaşımını uygulamaktadır. Ergen ve genç yetişkinlerle ise Bilişsel Davranışçı Terapisi yaklaşımı ile çalışmaktadır.

Türk Psikologlar Derneği ve İngiliz Psikologlar Derneği (British Psychological Society) üyesidir.