uzman psikolog ezgi bayirli yavuz izmir
  • Unvan: Uzman Psikolog
  • Eğitim: Yaşar Üniversitesi (Lisans), Yaşar Üniversitesi (Yüksek Lisans)
  • Uzmanlık Alanı: Ergen, Yetişkin
  • Terapi Eğitimi: Psikanalitik Psikoterapi, Psikodrama, Brainspotting, Ergenlerle Bilişsel Davranışçı Terapi
  • Çalışma Günleri: Pazartesi
  • Bulunduğu Şube: İzmir (Alsancak) & Online
  • Çalışma Alanlarından Bazıları:  Depresyon, Kaygı ve Korkular, Panik Atak, Somatik Bozukluklar, Anksiyete, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Bipolar Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu (Çocukluk çağı, aile içi travmalar, toplumsal travmalar, afetler vb.), Stresle Baş Etme, İlişki Problemleri (aile içi, romantik ilişkiler, akran, profesyonel ilişkiler), Kayıp ve Yas, Öfke Yönetimi, Duygusal Farkındalık Sağlama, İlişkilerde Sağlıklı Sınır Koyabilme, Hayır Diyememe, Özgüven Eksikliği, Yetersizlik/Değersizlik/Suçluluk/Utanç Duyguları, Ergenlik Problemleri, LGBTİQ+ bireylerin yaşadıkları zorluklar

Profesyonel Geçmişi

Uzman Psikolog Ezgi Bayırlı, tam burslu olarak girdiği Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2017 yılında onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Lisans eğitiminin son senesinde Doç. Dr. Derya Güngör De Bruyn’ün yürütücüsü olduğu, “TÜBİTAK 2232 Seni Güçlü Kılan Ne? Göçmen Gençlerde Psikolojik Dayanıklılığın Kültürel Bağlam ve Kültürleşmeyle İlişkisi Projesi”‘nde bursiyer olarak çalışmıştır ve Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) 023 Kültürlerarası Etkileşimin Benlik Karmaşıklığına Etkisi Projesi’nde ise gönüllü asistanlık yapmıştır.  Mezun olduğu 2017 senesinde Yaşar Üniversitesi’nde Tezli Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na yine tam burslu olarak başlamış ve onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Tezini Algılanan Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı ile Depresyon Arasındaki İlişki ve Algılanan Sosyal Desteğin Bu İlişkideki Ilımlaştırıcı Etkisi konusunda yazmıştır. Stajını İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde yapmıştır.

2017-2020 yıllları arasında Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği bünyesinde, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı ile ortak projesi olan Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi’nde Psikolog olarak çalışmıştır. Merkezde göçmen çocuk, ergen ve yetişkinlerle Arapça dilinde psikoterapi hizmeti vermiş, psikoeğitim seminerleri ve atölyeler yürütmüştür. Çalışma sürecinin bir yılı boyunca Prof. Dr. Okan Cem Çırakoğlu süpervizörlüğünde, Bilişsel Davranışçı Terapi yönelimli grup süpervizyonu almıştır. Aynı zamanda toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim, flört şiddeti, çocukların bedensel söz hakkı, HIV pozitife sahip bireylerle psikolojik görüşme, insan hakları gibi konularda çeşitli atölyelere katılmıştır. Bu atölyelerin bazılarının uygulayıcısıdır.

İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği’nden Psikanalitik Kuram Teknik ve Psikanalitik Psikoterapiler Kuramsal Eğitimi almış, Psikiyatrist Ali Algın Köşkdere süpevizörlüğünde süpervizyon almaya devam etmektedir. Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu’ndan 2019 yılından beri Prof. Dr. Figen Ateşçi ve Prof. Dr. Gülfizar Sözeri Varma’nın yürütücülüğünde Psikodrama Eğitimi almaktadır. Şu an Yardımcı Psikodramatist unvanı almaya hak kazanmış, ileri aşamada psikodrama eğitimine devam etmektedir. Marie-Jose Boon ve Andreas Herold tarafından verilen Brainspotting 1., 2., 3. ve İleri Düzey eğitimlerini almış ve süpervizyonunu tamamlamıştır. İzmir Psikoloji Enstitüsü’nün düzenlediği Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi’ni Dr. Nevin Dölek’ten almıştır.

Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği(TODAP), İzmir Kadın Dayanışma Derneği(İKDD) ve İzmir Psikodrama Derneği üyesidir. 2021-2023 döneminde TODAP denetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2021-2023 yılları arasında da İKDD yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Aynı zamanda 2021’den beri İKDD’nin Gönüllü Psikolog ve Avukat Ağı Oluşturulması Projesi’nde psikolog koordinatörlüğünü üstlenmekte ve şiddete maruz bırakılan kadınlara yönelik gönüllü psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Bu proje kapsamında 2 sene boyunca Klinik Psikolog Pınar Önen süpervizörlüğünde psikanalitik yönelimli grup süpervizyonu almıştır. TODAP ve İKDD ile birlikte Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Şiddet, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim, Ön Yargı Ve Ayrımcılık ve Göç Psikolojisi gibi konularda atölye ve seminerler yürütmektedir. 2022 yılından beri Yaşar Üniversite’sinin ev sahipliğinde ve Mert Omay’ın yürütücülüğünde yapılan, psikolojik farkındalığın arttırılmasını amaçlayan ve 7 bölümü yayında olan Özne Sen isimli podcast programının sabit konuşmacısıdır.

​2020 yılından beri İzmir Alsancak’ta ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapi hizmeti vermektedir. Yetişkinlerle ağırlıklı olarak psikanalitik psikoterapi ekolüyle çalışmakla birlikte, ihtiyaç halinde eğitimini aldığı diğer psikoterapi yöntemlerini de kullanmaktadır. LGBTİQ+ dostu hizmet vermektedir.